Hírleveleink (spam) biztossá tétele

Ebben a cikkben a kiküldendő hírleveleink biztossá tételéről lesz szó. Itt főleg arra gondolunk, hogy tudjuk a küldendő leveleinket spam mentessé tenni. Szóval ez inkább picit techinkai cikk lesz.

Fontosnak tartjuk, hogy  a kis vállalkozó is tudja hasznosítani az itt olvasottakat. Mivel ez az a csoport ahol sokszor mindent a vállalkozó csinál, mivel a büdzsébe már nem fér bele ezért tartani valakit aki intézi. Így a szegény vállalkozóra marad minden. A levél szövege, címsora (ami miatt megnyitják a levelet), a képek ezek összerakása és később a kampány kielemzése is.  Mi ebbe nem szólnánk bele inkább picit a IT részéről írnánk.

Vágjunk is bele!

Sok beállítás van ami befolyásolja, hogy megérkezik-e a levél a címzetthez és ha meg akkor a spam mappába kerül(amit lehet sosem néz meg a potenciális vásárló) vagy csak veszélyesnek ítéli meg a levelünket és ezt jelzi a címzettnek (ezzel is bizalmatlanságot ébresztve az esetleges ügyfélben) egy elég feltűnő kiírással.

Sok oldal vagy internetes alkalmazás van ami teszteli a levelünket. Továbbá még több oldal ami csak bizonyos részeket.
Mi ezt az oldalt/alkalmazást fogjuk részletesebben átvenni:


https://www.mail-tester.com/

  1. Ez a kezdőlapja a email tester oldalnak

mail-tester.com

Nagyon sok nyelven tud az oldal. Szerencsére magyarul is! Jó leírás is van hozzá érdemes végig olvasni ha nem szeretnénk, hogy hírleveleink a spamek között végezzék.
Amit itt láthatunk:

  • Középen ott egy “valami@mail-tester.com” email cím amit be kell majd tegyünk a címzettek közé akiknek küldjük a levelet. Ez alapján teszteli a levelet ha elküldjük erre a címre. Mindig másik címet generál.
  • Ha betettük a listába és kiküldtük a hírlevelet. Az alábbi felíratú gombra kell kattintani “Ezután nézd meg a pontszámot”

2. Ha kattintottunk, hogy megnézzük a pontszámot

Itt egyből ez a kép fogad minket. Látunk egy átlag pontszámot és egy rövid véleményt. (Mi itt egy direkt nem túl jó teszt levelet küldtünk ki. Ezért is a 5.5 pontszám… :) )

2

Lentebb vannak a kis “+” jelek amik sok érdekességet rejtenek. Leírja, hogy mi a gond esetleg a levéllel. Ezeket a részeket fogjuk most kivesézni a következő pontokban. Valószínű sok egyértelmű lesz de van pár amit nem feltétlenül tud az aki nem merült bele jobban az informatikába.  

3. Kattints ide, hogy megtekintsd az üzeneted

Üzenet megtekintése

Itt leírja ki a küldő.
Hová mennek a visszapattanó levelek.
Mi a válasz cím.

Van még 3 “+” jelünk:

  • + HTML verzió
       Itt végül is a levelünket tudjuk megnézni amit kiküldtünk. Itt megnézhetjük azt is, hogyan mutatna okostelefonon, tableten vagy monitoron a hírlevelünk.
  • + HTML változat (képek nélkül)
       Itt is a levelet mutatja csak képek nélkül.
  • + Forrás
    A levél forrását mutatja. Ez végül is egy HTML kód. Hasonlóan, mint a      weblapoknak ennek is van egy HTML kódja ami sokféle adatot tartalmaz és a email stílusát, formázását is ez tartalmazza.

4. A SpamAssassin szerint lenne még hova fejlődni

Itt a népszerű SpamAssasin spam szűrű szerinti pontszámot látjuk. Ami nekünk most -3,5.  Ezt még talán megkapják. Viszont -5 alatti pontszámnál már biztos a spam mappában végzi a levél.

SpamAssasin
0%
Később folytatjuk a cikket