Jelszavak és amit fontos tudni róluk..

Igyekszünk körül járni a jelszavak témát. Az a tapasztalatunk még mindig sokan nem veszik ezt elég komolyan.  Ebben a rövid összefoglalóban igyekszünk felvilágosítást nyújtani a lehetséges kockázatokról, hibákról és ezek kivédéséről.

Ezek a legrosszabb jelszavak:

Ezért is fontos bonyolult jelszót választani ha biztonságban akarjuk tudni adatainkat. Fontos továbbá ezeknek a jelszavaknak a megfelelő tárolása. Nem szabad, hogy illetéktelen kezekbe kerüljön akik visszaélhetnek a jelszavaival.

Ebben a témában szeretnénk pár gyakorlati információt megosztani Önnel!

Részletek

Jelszó

Jelszó definíció

„A jelszó (angolul: password), vagy más néven kulcsszó, kódszó, kód, vagy jelmondat, egy jelből vagy jelsorból álló kifejezés, melyet azonosításnál, illetve hitelesítéshez használunk. Ebből a célból egy információt használunk igazolvány gyanánt, mely arra szolgál, hogy egy egyedi azonosítóval felcserélhetetlenül megerősíthessük kilétünket. A hitelesség legfeljebb csak addig tartható fenn, amíg a jelszó titokban marad, azaz harmadik fél számára ismeretlen.”   Wikipedia

Részletek

Ilyen a jó jelszó:

  • Legyen legalább 8 vagy több karakter hosszú.

  • Tartalmazzon kis és nagy betűket, számokat

  • Tartalmazzon speciális karaktereket. Pl: . , ! $ – _ ?

  • Ne legyen általános. Pl.: Születési idők, dátumok, Nevek,

De lehet az a legjobb ha látja gyakorlatban

Ennek a legjobb demonstrációja a Betterbuys.com oldalán található fiktív jelszótörő: mi begépelünk egy jelszót, az app pedig megmutatja, hogy egy képzett hacker (pontosabban egy általa használt törő) milyen gyorsan képes ezt kitalálni. Az oldal üzemeltetői külön kérik: ha ki akarjuk ezt próbálni, ne az aktuális, adatainkat, emailjeinket, pénzünket tényleg védő jelszavakat írjuk be.